Skip to main content

Uit balans


Mijn blog doet misschien voorkomen alsof ik altijd bloemenkindmetblijeeikelhoofd ben, dat idee krijg ik tenminste zelf wel eens als ik door de verhalen en foto's terugblader. Maar dat is natuurlijk niet de hele werkelijkheid. Ik schreef dat al wel eens vaker, dat dit blog een plek is waar ik mijn mooie dingen verzamel en spaar, waar ik de dingen vastleg waar ik blij en dankbaar van word. Maar dat betekent niet dat ik altijd blij en dankbaar ben.

Hoewel het mijn insteek is om vooral om je heen te kijken naar wat je wél hebt, al vlakbij, voorkomt dat niet dat ik soms overvallen wordt door het verdriet om wat er niet meer is.

De afgelopen maand was een gekke, waarin ik de achtbaan van vorig jaar regelmatig weer helder in mijn hoofd had. Nog steeds kan ik het soms niet plaatsen hoe gek en snel het is gegaan en hoeveel liefde er nu weg is, nu Ans er niet meer is. Het maakt me verdrietig en brengt me uit balans. Hoewel ik alles ogenschijnlijk rationeel een plek heb gegeven, word ik steeds weer rond 2 uur wakker en val ik pas in slaap als het weer licht is. Inmiddels herken ik het patroon, maar dat neemt niet weg dat ik er overdag last van heb. Slaaptekort versterkt alle stomme dingen en maakt relativeren lastig en het verdrietige gevoel dat om me heen hangt dikker.

Maar het hoort erbij in het leven, verdriet is de rauwe achterkant van liefde en het is niet erg als het niet altijd zomer is in mijn hoofd. Dus ik dook even onder en hield me vast aan dat wat er wel is, nog steeds, iedere dag. Ik stopte mijn neus in de bloemen in de tuin en zwom in de regen.

Balans komt wel weer.

Comments

Conny said…
Af en toe moet je toegeven aan je verdriet en dat ventileren (op een blog) kan ook geen kwaad. Er zijn meer bloggers die ik volg waarvan ik denk: die zijn wel érg gelukkig altijd, maar soms krijg je een terugval en ben je wat somberder. Je kunt niet iedere dag gelukkig, vrolijk, optimistisch, grappig of lief zijn. En dat lijkt mij heel normaal. Ik heb zat mensen gekend die altijd opgewekt waren om een paar maanden later met een burn-out thuis te zitten.
Dus laat gaan die traan en morgen is het weer over....

Lieve groet,
Conny
papillon60.blog (ben verhuisd met mijn blog)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …