Skip to main content

Posts

Road Trip California: Pacifica

Grandma's beachhouse, een klein schattig strandhuisje, dat iets minder schattig is ingebouwd tussen grotere gebouwen.

Het ligt in Pacifica en is onze eerste stop. Een kwartiertje/half uurtje bij de luchthaven van San Francisco vandaan en met een half uurtje zit je ook in het centrum van de stad. Voor ons perfect, we zijn geen echte stadsmensen en zo kunnen we na een lange vlucht gewoon lekker uitwaaien op het strand, kan ik 's morgens hardlopen langs de zee en kunnen we 's avonds na een dag San Fran weer lekker bijkomen langs de mooie stranden. Ideaal, al zeg ik het zelf.


Pacifica is een klein plaatsje, met schattige huisjes en een zwart strand met woeste golven. Niet een strand om op te zonnen ofzo, maar heerlijk om langs te lopen.

Een beetje vergane glorie is het wel (als de glorie ooit heeft bestaan), de pier is oud en een beetje verlopen.


Maar wat maakt het uit, na zo'n lange vlucht willen we lekker slapen en dat kan prima in ons schattige huisje.

Door de jet lag …
Recent posts

San Francisco: naast de 'must do's' een paar hele leuke 'very nice to do's' - 10 tips en een bonustip

San Francisco, zo'n grote stad. Waar ga je heen? Wat is leuk? Wat mag je niet missen? Natuurlijk staan er in de reisgidsen allerlei tips en leuke plekken, maar ik heb hier de mijne verzameld. Zowel de geijkte must do's als een paar wat onbekendere plekken.
1. Schommel op de top van Bernal Heights
San Francisco ligt op heuvels en heeft verschillende mooie uitzichtspunten. Deze is helemaal te gek, want er hangt een grote schommel in een enorme boom op het topje van de heuvel. Wij waren er vroeg, toen de mist er nog hing, maar ik vond dat wel een mysterieus sfeertje geven. Wij waren de enige toeristen en je kunt met je auto gewoon gratis parkeren onder aan het park. Het hele wijkje bij het park is trouwens vriendelijk en rustig.

2. Street art in de wijk Mission

Dit vond ik misschien wel de leukste wijk van San Francisco. Niet alleen door de prachtige huizen in straten met veel bomen en groen, het is de street art die deze buurt bijzonder maakt. Zoveel kleurrijke muurschilderingen,…